<body>

08.01.2015.

-

Dogodi ti se tako da sjediš usred neke tuđe noći koja polako postaje sve više tvoja i ne znaš otkud baš ti da postigneš dovoljno jak lepet krila da doletiš tu.
I onda trujući pluća čistiš dušu (a sav svijet zna da joj već odavno treba čišćenje) i slušaš kako ti pjesma objašnjava šta je to što ti se zbiva, kad ti je i dvadeset godina bilo premalo da to sam naučiš prepoznati.

Kad obiđeš jedan puni krug obično se vratiš na početak. Život zapravo i nije ništa puno više od par prostih zakona fizike, uz poneku kemijsku reakciju.

Tako se sad vraćam sebi i raščišćavam puteve koji dijelove mog tkiva dovode iz dubine na zrak. Da vide malo svijeta. Predugo su ti putevi zakrčeni suludim preskakanjem svakodnevnice.
Kad to radiš neizbježno dođeš do trenutka kad shvatiš da si preskočio jedan velik komad vremena. A što si stariji shvaćaš da je gubljenje vremena gore i od gubljenja para za račune.


Svaki korak koji napravim u ovom gradu je nova nit koja me za njeg veže.
Svaki put kad zbog topline proljeća u tvojim očima pošaljem dođavola sve gmazove i parazite što su se prerano počeli taložiti po mojoj nutrini, svaki taj put ovaj grad postaje sve više moj.


Možda je zapravo sva tajna života u tome da nađeš nekog s kim ti traganje za najjeftinijim wc papirom po Konzumu pruža osjećaj doma.